Здравейте приятели в днешно време все повече и повече родителите

...
 Здравейте приятели в днешно време все повече и повече родителите
Коментари Харесай

Как тийнейджър аутист стана милионер с абсурдна идея за бизнес

 

Здравейте другари в днешно време от ден на ден и повече родителите се оплакват, че към този момент много зрели деца не вършат безусловно никакви проекти за бъдещето. Може да се види доста постоянно картина, когато младежите вместо това да търсят метод и благоприятни условия да печелят първите си пари, от ден на ден и повече избират да играят денонощно компютърни игри и да харчат парите на своите родители.

Понякога обстановката става неуместна, когато родител към този момент поема самодейността самичък да търси работа за своето дете.

И постоянно картината дори е смешна, когато родителите носят на изявление своят 18 годишен наследник, само че другари има обстановки, които радикално се разграничават, когато човек има голямо предпочитание да работи, само че нищо не се получава, и както демонстрира нашата история, това сигурно не е мотив за отричане.

Защото началото на всеки един неуспех може да бъде бъде начало към нещо по-голямо.

КЛЕЙН ЛУИЗ от Брезбейн, Австралия просто е мечтаел да си откри работа, в младините си той не е желал да стои и да прекарва по цели дни играейки компютърни игри, а е решил в свободното си време след учебно заведение да прави нещо потребно.
Може би всичко би било доста просто тинейджърът да си откри работа, в случай че не беше едно НО…

Клейн е страдал от Аутизъм, и точно това се трансформирало в спънка за осъществяването на проектите, самият Луис е бил доста виновен и предан, само че защото метода му на говорене и поведение не е като на останалите хора, и от време на време реакцията му на някой обстановки от живота могат да се смятат за странни.

Работодателите незабавно са си правили умозаключение след първото впечетление, потвърждавайки, че той не умее нищо и няма да успее да работи.

Всеки път когато КЛЕЙН е отивал на изявление за работа, неговите родители са били сигурни, че той ще се върне с отвод, и по този начин това е продължавало цели 2 години, всякога са му отказвали, намирайки нови аргументи, само че КЛЕЙН се е оказал от упоритите хора, които не са се отказали.

През 2018 година е последният път в който той е пробвал да се устрои някъде на работа, той дори е отишъл да пита за работа на повърхностен работен ден в ресторант, само че и там са му отказали, и се е запитал какво следва от тук нататък, в последна сметка това не е било единствено работа на повърхностен работен ден, а за неговото място в този голям свят – заработване на пари, семейство, развиване.

Един ден на неговите родители е пристигнала прелестна концепция да създадат Brain Storming с него, с цел да може той самичък да одобри решение тъкмо с какво би желал да се занимава в живота и какво може той най-добре.

Както по-късно е разказвала майката на Клейн – Лора Луис:,,С мъжа ми се научихме да не ограничаваме сина си. Ние се опитвахме да го възпитаваме като напълно обикновено дете, и не правейки неработоспособен от него “

Именно по този начин, една вечер на домашният съвет Клейн е удивил своите родители със своята концепция за бизнес, която първоначално се е приела като неуместна, само че родителите са го подкрепили, по този начин и на бял свят се е появил  Clay’s BIN Cleaning – компания за разчистване на кошове за отпадък, допустимо е някой от вас да си помислят, че това е неприятна концепция, само че някой е бил задължен да извършва и тази работа.

Както споделя Клейн:,,Аз просто мислех с какво мога да стартира с цел да няма конкуренция и да не би трябвало да влагам огромни суми пари, и това е първото нещо за което се сетих “

Всеки ден след учебно заведение Клейн се е качвал на своето колело и е потеглял по своят квартал – Рейлънд и е предложил на всички да чисти техните кошчета за отпадък, и за негово огромно учудване хората са се съгласявали, за евентуалните клиенти това не е била голяма сума – 10 $ за един резервоар и по 5 $ за всеки идващ, и за множеството хора е било доста по-лесно да платят на момчето, в сравнение с сами от време на време да си ги измиват.

Разбира се, работата не е била лесна, изключително лятото, първоначално е било доста комплицирано, както всички знаят контейнерите и кошовете за отпадък миришат доста неприятно плюс това там има доста мухи и инсекти. А, за КЛЕЙН обонянието е значимо, тъй като той е извънредно сензитивен към миризмите, светлината и звуците поради сензорните разстройства, които имат множеството хора с аутизъм. Но, дори не забелязвайки ужасният аромат и условия Клейн не се е отказал, по-късно той си е създал нужният набор за работа – маска, ръкавици, принадлежности и работата е станала доста по-лека.
Родители са били прелестно сюрпризирани, че техният наследник се занимава със своят бизнес, правейки хубави пари от това, това е означавало, че когато той приключи учебно заведение, той ще има основан пълностоен дребен бизнес, също по този начин ще може да води самостоятелен облик на живот.

За страдание равнището на безработица и непълната претовареност в Австралия измежду инвалидите е необикновено висок, плюс това работата ни дава наслаждение и ни се покачва самооценката.

Не е изумително, че бизнесът оказа помощ на КЛЕЙН да сътвори добра известност, също по този начин и да стане по-уверен в себе си, в този момент той може умерено да се договаря с хората, да договаря и да приема спомагателни поръчки, и едвам е необичайно, дървото е пуснало своя плод.

Съвсем скоро бизнесът на момчето е почнало да се развива, слуховете за неговата услуга незабавно са се популяризирали по целият квартал, а по-късно и целият град, и когато бизнесът е достигнал това равнище в което той не е успявал да се оправя самичък, младият бизнесмен е почнал да наема своите съученици с цел да разделят по равно натовареността. В началото е наел 3-ма индивида, по-късно са пораснали на 10, а с времето са стигнали до 30.

През Януари 2019 година, една година след основаването на бизнеса, компанията е имала 70 непрекъснати клиента, включително и крупни клиенти като заведения и заведения за хранене, а чистата облага на момчето е била 7 000 $ на месец, само че това към момента не е било триумф за него, не гледайки обстоятелството, че КЛЕЙН е почнал да заработва повече в сравнение с неговите родители, той не е решил да се стопира, и е продължавал да разраства потребителската си база като покрива освен родният си квартал и град, само че и приемайки поръчки и отвън неговият град. Освен почистването на кошове, компанията на младият бизнесмен е почнала да уголемява предлаганите услуги, а точно такива като:
-  разчистване на територията към къщите
-  изхвърляне на отпадъци, в това число и строителни.
-  услуги за разчистване на пътища
-  измиване на автомобил на адрес
като цяло безусловно всичко каквото желае клиента, обвързвано с разчистване. Както се оказва той е имал очевиден предприемачески подарък, колкото и да ви е мъчно да повярвате – той самичък контактува с клиентите и договаря с тях, дори майка му, му оказва помощ в това – тя се занимава с документи, дава отговор на телефонни позвънявания и онлайн противоположна връзка.
За тези свои удивителни резултати от своят бизнес, той дори и получава премия от губернатора на Creative Futures, отдаден на хора с аутизъм.

Младият бизнесмен не не помни и за отмора, той възнамерява да посети Дубай за шампионата по формула 1, когато всичко се възстановява в света. Освен това той доста обича колите, и на тези години е съумял да си купи няколко коли, измежду които е аленият мерцедес бенц, само че и надалеч това не е всичко, също така, че той може да си разреши всичко, той не не помни да предизвиква своите чиновници, в неговата компания има специфични коли за чиновниците.

Клейн дори са го поканили в телевизионно шоу, където той споделя своя опит и е разказал за това, че не си коства за нищо на света, човек да се отхвърля, способността да вярваш в себе си и в другите, освен на хора с аутизъм, само че и в изцяло здравите.

Също по този начин, младият бизнесмен е споделил, че всеки може да откри своето място на тази голяма планета, дори е споделил няколко хрумвания, които съгласно него са доста перспективни, защото фамилиите прекарват по-голям % от деня си на работа, за това те постоянно се нуждаят от помощ, като разхождане на кучето, може би на някой му е нужна помощ за поливане на растенията си, косене на трева или почистване на басейн. За такава работа, всяко заето семейство е готово да заплати е споделил младият бизнесмен и на това може да се строи дори цялостен бизнес, в този момент КЛЕЙН се е фокусирал напълно върху работа, той има доста проекти за бъдеще свързани с разширението на компанията и в други континенти, включително и въвеждане на нови услуги и артикули, които в актуалният свят са доста нужни на заетите хора.

Историята на КЛЕЙН демонстрира, че всеки човек на нашата планета земя има място под слънцето, дори човек с аутизъм, който в продължение на 2 години всички работодатели са му отказвали е  съумял да потвърди това със личен образец. 

Приятели, това е всичко за през днешния ден! Ако видеоклипът ви е харесал, не забравяйте да харесате, коментирате и най-важното да СПОДЕЛИТЕ клипа с ваш другар или прочут, който е изгубил мотивация и твърди, че няма по какъв начин да успее, също по този начин не забравяйте да се абонирате за канала ми с камбанка с цел да получавате вести при качване на най-новите ми видеоклипове.

Чао, другари! И до скоро! 

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР